„Lesből támadsz, a fényképkérők közé bújva” – egy Szijjártó-interjú története

2023. december 27. – 13:44

Másolás

Vágólapra másolva

2023 egyértelműen Szijjártó Péter éve volt, annyi minden történt a magyar külügyminiszterrel, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Például kiderült, hogy rajong a készpénzért és Dzsudzsák Balázsért, aki a születésnapján otthon várta családjával. A külügyminiszter idén rengeteg időt töltött a levegőben, Belaruszba is szívesen utazott, és nyár közepén még Kocsis Máté is beszólt neki. Ebben az évben talán legtöbbször az orosz-magyar viszony és az akkumulátorgyárak miatt került a hírekbe.

Fábián Tomi kollégám erről a két témáról kérdezte a július MCC Feszten, de persze nem volt olyan egyszerű a közelébe kerülnünk. Előzetesen annyit ígért Szijjártó egyik munkatársa, hogy megkérdezi a minisztert, akar-e interjút adni a Telexnek, de hozzátette, nagy reményt nem fűzzünk hozzá, mert az esemény után indul nyaralni. A nagyszínpad backstage-ének a bejáratánál vártuk, megjöttek a TEK-esek és a külügyminiszter kisbusza is. Ekkor még egy lesötétített kordon és 10-15 méter választott el minket Szijjártótól, ahogy a videón is látszik.

Megvártuk a rendezvény végét és visszamentünk a backstage bejáratához. Majd hirtelen megláttuk a színpad mögötti sikátorban a rajongóival szelfiző minisztert. Próbálták valami félreeső helyen megejteni rögtönzött közönségtalálkozót, de valami hiba csúszott a gépezetbe, mert fél perccel később már szinte csak egy karnyújtásnyira álltunk Szijjártótól.

„Lesből támadsz, a fényképkérők közé bújva,”

mondta Szijjártó Péter, amikor kérdezni próbáltuk. Végül kisebb győzködés után tudtunk vele néhány percet beszélni.

2023-at a videóinkról való személyes sztorikkal, kulisszatitkokkal, vagy akár a következmények bemutatásával zárjuk: ezeket a visszaemlékezéseket itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!