Kiköptük a tüdőnket a budapesti Giro legdurvább szakaszán

2022. május 06. – 18:56

A Giro d'Italia három napot tölt Magyarországon, a második napon, szombaton egy egyéni időfutam lesz Budapesten. Az időfutam lényege, hogy a mezőny nem egyszerre indul, hanem egyesével tekerik le a 9,2 kilométeres távot. Itt kevesebbet számít a stratégia, és többet az, hogy ki milyen erőben van. A budapesti időfutamba a szervezők annyi látványosságot szuszakoltak bele, amennyit nem szégyelltek. A versenyzők a Hősök teréről indulnak, a Parlament érintésével átmennek Budára, végül egy rövid, de küzdelmes szakaszon, részben macskaköves emelkedőn tekernek fel a Várba. Mi az utolsó pár száz méteres emelkedőt néztük meg, először egy profival, aztán telexes biciklisekkel, egészen meglepő megoldásokkal.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass