Apa azt mondta, menjünk haza, ha vége a háborúnak

2022. április 13. – 20:28

Ukrajnai menekült gyerekeknek indított osztályokat egy székesfehérvári alapítványi iskola. A Digitális Tudásért Iskola a magyar mellett ukrán nyelvű oktatást is biztosít a gyerekeknek, olyan tanárokkal, akik maguk is a háború elől menekültek. A tanárok és a diákok elmondták a Telexnek, honnan kellett eljönniük, mi az, ami legjobban hiányzik otthonról, és milyen esélyt látnak arra, hogy egyszer hazatérhetnek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass