A Mi Hazánk saját halottjának tekinti a Jobbikot

2022. április 14. – 17:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább folytatja az utcai politizálást a parlamentbe bejutó Mi Hazánk, ami ennek jegyében rendhagyó sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Jobbik XI. kerületi irodája előtt. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke fekete zászlót helyezett ki a Jobbik-iroda bejárata fölé, miközben arról beszélt, pártja „saját halottjának tekinti” a Jobbikot, amelynek elnökét, Jakab Pétert politikai hullának nevezte.

Novák szerint az utcai politizálás kiterjed majd a jobbikos hagyományt átvéve az ország legnagyobb majálisának megszervezésére az Óbudai-szigeten, de a szivárványos zászlók leszedését, illetve figyelemfelhívó gyászlobogók kitűzését is jelenti.

A sajtótájékoztatón Novák elmondta, hogy a Mi Hazánknál otthont teremtettek a nemzeti radikális szavazóknak, akiket hazavárnak. Részben azért, mert a „balliberális szivárványkoalíció” részeként a Jobbik mára már nem képvisel semmilyen önálló gondolatot, és a pártot Jakab Péter magával rántja.

A Jobbik ellen szervezett eseményen Novák kiemelte, hogy a párt szerinte az SZDSZ-nél is nagyobb árulója lett a rendszerváltásnak, miután szintén összeolvadt az MSZMP jogutódjával. Holott alapító nyilatkozatuk szerint a Jobbik elsődleges feladata a „kommunista utódpárt és a vele összefogott szélsőséges liberálisok” eltávolítása lett volna a hatalomból – mondta a dokumentumból idézve az MTI szerint. Hozzátette, a Mi Hazánkat pont olyanok alapították, akik ezzel a „köpönyegforgatással” szembeszálltak a Jobbikban.

A szélsőjobboldali Mi Hazánk 6,12%-os eredménnyel jutott be a parlamentbe a 2022-es választásokon, összesen hat mandátumot szerezve. Az ellenzéki pártszövetségbe, az Egységben Magyarországértba betagozódó Jobbik a Telex számítása szerint az 57 ellenzéki mandátumból 9-et kaphat meg.

A Jobbik radikális megújítását szorgalmazó Stummer János, aki még nem döntött arról, hogy elindul-e a párt elnöki posztjáért, csicskaellenzéknek nevezte a Mi Hazánkat a Telexnek adott interjújában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!