Vajon Lázár János visszatér a kormányzásba?

2022. április 6. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az eredmények nyomán felmerülő egyik, sokakat foglalkoztató kérdés az: visszatérhet, tér-e a kormányzati politikába a Fidesz emblematikus „belső ellenzéke”, azaz Lázár János. A kérdésre jelentős okot adhat a vasárnapi eredmény: Lázár ugyanis szinte simán legyőzte a hódmezővásárhelyi egyéni választókerületben Orbán Viktor kihívóját, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet, hódmezővásárhelyi polgármestert. Az egykori kancelláriaminiszter közel 6 ezer szavazattal győzte le Márki-Zayt a Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületben, sőt: 12 százalék volt a két jelölt között, ami Lázár szerint azért elég meggyőző különbség.

Korábban maga Lázár úgy nyilatkozott, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje április 3-án este 10 órára politikai hulla lesz. Győzelmi beszédében azt mondta Lázár, hogy Hódmezővásárhelyen véget ért a polgárháború, mert győzött. Mindennek különös jelentősége lehet annak fényében, hogy 2020 elején a kormányzati kérdésekre reagálva Orbán Viktor azt mondta: Lázárnak nagy érdemei vannak a kormány működésének dinamizálásában,

„csak úgy alakultak a dolgok, hogy elveszítettük közben Hódmezővásárhelyt, és most neki az a dolga, hogy visszaszerezze, és ehhez sok sikert kívánok neki, és minden támogatást meg is adok”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!