Ellenzéki képviselők sorra jelentik be, hogy felveszik a parlamenti mandátumukat

2022. április 6. – 21:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Habár Hadházy Ákos a választás másnapján csak egyetlen mentséget tudott mondani arra, hogy az ellenzék képviselői felvegyék parlamenti mandátumukat („…ha az azzal járó fizetésből élő politikusként végre azt csináljuk, amit az elfecsérelt előző négy évben csinálnunk kellett volna.”), most két ellenzéki politikus is bejelentette, hogy meg fogja tenni.

Jámbor András, a budapesti 6. számú választókerület győztese azt nyilatkozta a Józsefváros.hu kerületi újságnak, hogy fel fogja venni a parlamenti munkát. Két napja még csak gondolkodott a döntésen.

Jámbor azt mondta a lapnak, hogy ne várja tőle senki a beülős képviselő munkát, „ő a választókkal fenntartott rendszeres személyes és online kapcsolatban, találkozásokban hisz, erre készül, és nem a munkája kommunikációja az elsődleges.”

A momentumos Hajnal Miklós XII. kerületet és a II. kerület egy részét magába foglaló, Budapest 3-as számú választókerületben győzött, ő a szerdai Egyenes Beszédben mondta, hogy ha nem venné fel a mandátumát, akkor „kiírnának egy időközi választást egy idő után.”

Hajnal szerint ha a választáson aztán egy fideszes képviselő nyerne, akkor az ő reményt keltő győzelme is hiába volt. A képviselő szerint az kérdés, hogy mire használják a parlamenti erőforrásokat, szerinte ezt az ellenzéknek át kell gondolnia.

„Önmagában az, hogy beülünk, meg törvényjavaslatokról vitázunk, meg szavazunk, az a Fidesz negyedik kétharmadánál sokat nem ér”

– mondta a műsorban, amit itt lehet visszanézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!