Ukrán külügy: Orbán hálás lehetne Zelenszkijnek, hogy a háború nem érte el a magyar határt

2022. április 4. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán külügy hétfőn közleményt osztott meg a Facebook-oldalán, amelyben reagáltak Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is megemlítő győzelmi beszédére.

„Ukrajna külügyminisztériuma tiszteletben tartja a magyar emberek akaratát az országgyűlési választásokon. Ugyanakkor Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének nincs oka azt állítani, hogy a választások megnyerése útján meg kellett küzdenie Ukrajna elnökével” – írták. Szerintük Zelenszkij nem vett részt a magyar választási kampányban, hiszen fontosabb üggyel, az orosz agresszió elleni küzdelemmel foglalkozik.

„Hálás lehet a miniszterelnök ukrán elnöknek azért, hogy a háború nem érte el Magyarország határait, az ukrán emberek hősiességének köszönhetően, amivel visszatartották Putyin elnök erőszakos tetteit”

– írják. Hozzátették: arra számítanak, hogy Budapest egyértelműen elítéli ezeket az oroszok bűncselekményeit, és felülvizsgálja Ukrajna megsegítésére irányuló megközelítését.

„Ukrajna biztonsága nélkül Magyarországon sem lesz biztonság. Országunk az ukrán társadalom szerves részét képező ukrán magyarok hazája, akiknek identitását nagyra értékeljük” – zárták a közleményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!