Húszezer forintra mérsékelte az NVB Hoppál Péter félmilliós büntetését, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéki LED-falból

2022. április 3. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

Megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeit Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje Baranya 2-es választókerületben, amikor március 28-án kihúzta a kábelt az ellenzéki Mellár Tamást népszerűsítő, illetve az Egységben Magyarországért üzeneteit átadó LED-falból.

Hoppál Péter először azt mondta, tette a kormánypárti újságok elleni hekkertámadásra adott válasz volt. Később újabb magyarázattal állt elő, és már azt mondta, a kivetítő szerinte „folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat”, így ki kellett húznia, hogy megállítsa Gyurcsány Ferenc hazugsággyárát.

Az áramtalanításért a választókerületi választási bizottság 500 ezer forintos büntetést szabott ki, ám Hoppál fellebbezése után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) most

20 ezer forintra mérsékelte a büntetést.

A döntéssel egyszerre az NVB egy másik kifogást is elbírált. Szerintük ismeretlen személy megsértette a választási eljárási törvényt, amikor különböző telefonszámokról választópolgárokat hívott egy nő, aki Márki-Zay Péternéként mutatkozott be és aki arról beszélt, Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan ő sem akar háborút. Az NVB szerint az automata hanghívások közvetlen politikai kampánynak minősülnek, de a választópolgárok nem adtak hozzájárulást a közvetlen megkeresésre, így az automata hanghívás jogsértő volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!