Hoppál Péter odaslattyogott az ellenzék kivetítőjéhez Pécsen, és kihúzta a tápkábelt, mert nem tetszett neki, amit lát

2022. március 28. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Pécs főterén az egységes ellenzék felállított egy kivetítőt, amin vagy egy kimerevített kép volt, rajta Márki-Zay Péterék egyik választási jelmondatával – „A hatalom a népé” –, vagy a két pécsi ellenzéki jelölt választási kampányfilmjei futottak. Ez a kivetítő majdnem ott áll, ahol korábban egy fideszes kamion állt napokig, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének évfordulójára hivatkozva. A kamion előtt ugyan még beszédet is tartott a fideszes Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, úgy tűnik, az ellenzéki kivetítőtől viszont annyira begőzölt, hogy

egyszerűen csak odasétált, és kihúzta a konnektorból az egészet.

A kivetítő most így néz ki:

Fotó: Szabadpécs
Fotó: Szabadpécs

A Szabadpécs tudott is beszélni a fideszes képviselővel. A kérdésre, hogy mégis hogyan gondolta Hoppál a kis akcióját, a fideszes képviselő elmondta, hogy „polgári engedetlenségből” cselekedett. Szerinte az elmúlt 32 évben ilyen még nem történt, hogy a kampányfinisben 0-24-ben menjen egy kivetítőn a politikai propaganda, ilyet a jelenlegi ellenzéki polgármesterrel szemben az előző, fideszes polgármester biztosan nem engedett volna meg. Hoppál akciójáról a Szabadpécs cikkében egy köztéri kamerás felvétel is van.

A kivetítő egyébként minden szempontból szabályosan állt és ment Pécs főterén, a szervezők pedig azt mondták a lapnak, hogy bejelentést tesznek a választási irodánál, „mert egyelőre nem is tudják a felvételeket játszani, a kijelző nem működik, az ugyanis egy zárt rendszeren ment, és most az áramtalanítás után dolgoznak azon, hogy ismét üzembe tudják helyezni”.

Frissítés 22:41-kor: Hoppál Péter késő estére kialakította álláspontját, eszerint akciója „egyértelmű, de határozott” válasz volt arra a reggeli hekkertámadásra, aminek keretében jó pár kormánypárti híroldal helyén kormánykritikus tartalmak jelentek meg. „Mi magyarok felvesszük a kesztyűt, és ehhez még nemzetközi háttérre sincs szükségünk” – tette hozzá a képviselő egy napszemüveges emojival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!