Hoppál Péter új magyarázattal állt elő, miért húzta ki a tápkábelt az ellenzék kivetítőjéből

2022. március 29. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

Lépni kellett, hogy „megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát” – indokolta Hoppál Péter, a Fidesz Baranya megye 2. számú választókerületének április 3-án újrainduló képviselője keddi közleményében azt, hogy egy nappal korábban miért húzta ki a kábelt a Pécs főterén álló ellenzéki kampánykivetítőből.

A képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, tettével elnémította „azt a hazugságözönt”, amely a kivetítőből „folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat”. Úgy fogalmazott: „ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni”.

A parlamenti választáson közös jelölteket állító ellenzéki pártok részéről Mellár Tamás és Szakács László – akik Baranya megye 1. és 2. választókerületében jelöltként indulnak – egy keddi sajtótájékoztatón tisztességtelen kampányeszközök alkalmazásával vádolták Hoppál Pétert, a kormánypártok pécsi jelöltjét egy nappal korábbi tette miatt.

Mint arról beszámoltunk, Hoppál először úgy indokolta az ellenzék sajátos elhallgattatását, hogy „polgári engedetlenségből” cselekedett. Szerinte az elmúlt 32 évben ilyen még nem történt, hogy a kampányfinisben 0-24-ben menjen egy kivetítőn a politikai propaganda, ilyet a jelenlegi ellenzéki polgármesterrel szemben az előző, fideszes polgármester biztosan nem engedett volna meg.

Késő estére kialakította újabb álláspontját, eszerint akciója „egyértelmű, de határozott” válasz volt arra a reggeli hekkertámadásra, aminek keretében jó pár kormánypárti híroldal helyén kormánykritikus tartalmak jelentek meg. „Mi magyarok felvesszük a kesztyűt, és ehhez még nemzetközi háttérre sincs szükségünk” – tette hozzá a képviselő egy napszemüveges emojival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!