Félmilliós büntetést kapott a pécsi ellenzéket áramtalanító Hoppál Péter

2022. március 31. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Pár nappal ezelőtt szürreális jelenetek játszódtak le a pécsi főtéren: miközben egy óriáskivetítőn az ellenzék kampányfilmjei mentek, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő és kultúráért felelős volt államtitkár egyszerűen odaslattyogott, és kihúzta a LED-fal tápkábelét a konnektorból. Hoppál először polgári engedetlenséggel magyarázta az akciót, majd később már arról beszélt, hogy a kormányzati felületeket is érő hekkertámadásra reagált így.

Mindegy is, mert most Mellár Tamás, a körzet országgyűlési képviselője bejelentette, hogy az áramtalanító akció miatt 500 ezer forintos büntetést kapott Hoppál.

„Más jelölt kampányának szándékos, agresszív viselkedés tanúsításával való akadályoztatása ugyanis közismerten jogellenes cselekedet, amivel megsértette a választás tisztaságára, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket”

– írja Mellár a Facebookon, aki kifogást nyújtott be a Baranya Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságánál. A bizottság pedig félmillió forint büntetésben részesítette emiatt Hoppált, illetve eltiltották a további jogsértő magatartástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!