Ungváry Krisztián: Egy orwelli birodalom ellen folyik ma háború

2022. április 2. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

A háború alatt szempillantás alatt kiderül, hogy ki áll a történelem jó és rossz oldalán. Erről beszélt Ungváry Krisztián történész, és felidézte Orbán korábbi szavait. Orbán Viktor nem kevesebbet állít szerinte most, mint hogy az általa korábban istenített nemzeti önrendelkezés csupán egy politikai termék. Ukrajna népe ma nemcsak magát védi, hanem egész Európát egy olyan hatalommal szemben, amely mindenben a vezér utasítása szerint működik.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

„Egy orwelli birodalom ellen folyik ma háború” – jelentette ki Ungváry. Ukrajna Orbán Viktor rendszer ellen is harcol szerinte, mert Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tejtestvérek, akik elutasítják az Európai Uniót, és illiberális államot építenek. „Orbán és Putyin számára Európa nem a demokráciáról szól, hanem a meleg- és genderőrületről” – jelentette ki.

Ukrajnában a harc azért folyik szerinte, hogy ne kelljen hazugságban élni. Mi ebben az országban viszont a hazugság rendszerében élünk. Orbán és propagandistái azt hazudják, hogy ez szláv belügy, miközben a szabadság sosem belügy Ungváry szerint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!