Arseniy Markov: Senki nem hitte, hogy valóban lesz háború

2022. április 2. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

A 16 éves Arseniy Markov következett a színpadon, aki onnen ismert, hogy a Stop-Zemlia című Berlinalen és más fesztiválokon díjat nyert filmben játszott, a háború kitörése után pedig Kijevből menekült el.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Arról beszélt, egész eddigi életét Kijevben töltötte, tervei voltak, egyetemre készült, dolgozott, de a háborúval most minden megváltozott. Senki sem hitt abban, hogy valóban lesz háború – fogalmazott Arseniy, aki most már átérzi, hogy mit élt át a karaktere, akit abban filmben alakított, amely a 2014-es ukrajnai háborúról szólt.

Amikor elkezdődtek a bombázások Kijev felett, és édesapját behívták, úgy érezte, nagy felelősség került a vállára. Felelős voltam anyukámért, nővéremért és a barátnőmért, aki csak átugrott hozzánk meginni egy sört – mondta. Másnap elhagyták az otthonukat, és biztonságosabb helyre menekültek.

Amikor láttam a felvételeket, felhívtam a szomszédomat, aki elmondta, mi történik otthon – mondta. A szomszédjának biciklire kellett ülnie és állandó bombázások alatt kellett elhagynia a házát. Az osztálytársai több mint felével még mindig nem sikerült felvennie a kapcsolatot, a nagyszülei pedig még mindig blokád alatt vannak.

„Nem fogtok élve hazatérni. Köszönjétek Putyinnak”

– üzent az orosz katonáknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!