A leendő köztársasági elnök elmondta, szerinte hogy kell válaszolni vasárnap a kormány népszavazási kérdéseire

2022. április 1. – 11:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Magyar Nemzetnek a nemrég köztársasági elnöknek megválasztott Novák Katalin. A Fidesz volt alelnöke, a volt családügyi miniszter ebben hasonlókról beszélt, mint amikről a kormány szokott:

  • A magyarok a háborúból ki akarnak maradni, békességet akarnak. Az ukránok ennél többet kérnek a magyaroktól.
  • Magyarország nem tud lemondani az orosz gázról.
  • Genderideológiai hadviselés zajlik épp, ami a magyar gyerekeket vette célba. Ezt Novák egy „lassan ölő méreghez” hasonlította. Majd azt is megmondta, szerinte a vasárnapi népszavazáson hogy kell válaszolni a kormány kérdéseire: „Most vasárnap a négy »nem« a lehető leghatározottabb »igen« gyermekeink hosszú távú szellemi-lelki biztonsága mellett”.
  • A tolerancia véleménydiktatúrába ment át, és a „magukat toleránsnak tartók képtelenek elviselni az övékétől különböző véleményeket”.
  • De Novák köztársasági elnökként is arra törekszik majd, hogy „az ország határain belül és azon kívül is adjunk teret az egymástól eltérő álláspontoknak, határozottan kiállva a saját értékrendünk mellett, melyet alaptörvényünk világosan és egyértelműen kinyilvánít”.
  • A Fidesz-KDNP-től ezeket a szavakat kapta útmutatóul: „Isten, haza, család – ezek a hívószavak a sajátjaim is”.
  • Sorsdöntő választás előtt állunk.

Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ő Magyarország első női köztársasági elnöke, róla szóló portrénkat itt olvashatja el újra. Novák még megválasztása előtt beszélt arról egy interjúban, hogy köztársasági elnökként is szívügye marad a magyar gyerekek és családok sorsa. Áder János megbízatása május 9-én ér véget.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!