A Kiscsillag és a 30Y is érvénytelen szavazatra buzdít a kormány „gyermekvédelmi” népszavazásán

2022. április 1. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Több magyar együttes is csatlakozott ahhoz a civil kezdeményezéshez, mely érvénytelen szavazatra buzdít az április 3-i parlamenti választásokkal párhuzamosan megtartott, „gyerekvédelmi”-nek nevezett népszavazáson – az érvénytelen szavazat a kezdeményezés szerint úgy nézne ki, hogy az igent és a nemet is beikszelik a szavazólapon mind a négy kérdésnél.

Ezt a dupla ikszet azzal a rövid kommentárral posztolta ki a Kiscsillag együttes, hogy „Támogatja-e Ön, hogy három farka legyen a fecskének? Ugye, milyen hülye kérdés...”

Az együttes gitáros-énekese, Lovasi András egyébként az After Podcast héten publikált adásában a közelgő választásról és más politikai kérdésekről is megosztotta nézeteit a Nagyérdeművel.

A 30Y pedig egy kisebb esszében érvel amellett, miért értelmetlen és káros kormány által a Pegasus-botrány kirobbanására bedobott népszavazás; ebben kifejti,

gyermekeinket pedig inkább a manipuláció és a hatalom retorikai alakzataitól védenénk – de nem úgy, hogy elzárjuk őket, hanem úgy, hogy megismertetjük velük annak természetét. amiként a világ és a benne élők sokféleségét. és mivel hiszünk bennük, és szeretjük őket, rájuk bízzuk, miként gondolkodnak majd a világról és benne önmagukról.

Ahogy arról a népszavazás tavaly júliusi kiírása utáni elemzésünkben is írtunk, a kérdések technikailag emlékeztetnek a nemzeti konzultációkon feltettekre, amikor már a kérdésben féligazságok, csúsztatások vagy egyenesen hazugságok vannak megfogalmazva. Több nemzetközi szervezet, például az Európa Tanács szerint a kérdések egyenesen gyűlöletet szít; Dunja Mijatović, az ET emberi jogi biztosa januárban azt mondta,

a javasolt népszavazás erősíteni fogja a sztereotípiákat, előítéleteket és a gyűlöletet az LMBTI-személyekkel szemben, és ezért erősen negatív hatással lesz jogaikra, biztonságukra és jólétükre azáltal, hogy kétértelmű és félrevezető kérdéseket tesz fel a népszavazáson.

A népszavazás visszásságát mi sem mutatja jobban annál, hogy miközben a kormány a nemváltoztatás vagy a homoszexualitás népszerűsítése miatt aggódik, addig a fiatalok alapfogalmakkal sincsenek tisztában – miközben már jócskán élnek szexuális életet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!