Orbán Viktor szerint a választás Lázár János választókerületében fog eldőlni

2022. március 30. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha valaki egyszer azt mondta volna nekem, hogy a Gyurcsányék Hódmezővásárhelyről állítanak majd egy ilyen miniszterelnök-jelöltet, akkor én azt mondtam volna, hogy ennek az embernek elment az esze. És az a helyzet, hogy ez most megtörtént. Úgyhogy kedves Makóiak, az önök súlya meg szerepe most nagyon megnőtt, mert az a helyzet, hogy a választás itt fog eldőlni” – így fogalmazott Orbán Viktor Makón, Lázár János társaságában a minap, ez a Facebook-oldalára feltöltött videójából derült ki. A miniszterelnök lényegében teljes titokban kezdte járni az országot a kampány finisében, erről itt írtunk.

A volt kancelláriaminiszter fórumán Orbán azt mondta, furán érzi magát a választókerületben, mert persze Makón vannak (voltak), de nagyon fontos város Hódmezővásárhely is. Mert „persze van 106 választókerület, de azért dől el itt a választás, mert aki a saját választókerületében nem tud nyerni, az nem tud nyerni országosan sem” – magyarázta a miniszterelnök, miért is fontos, hogy Márki-Zay-val szemben Lázárra szavazzanak az ott élők. Hozzátette azt is: szeretne még hosszú ideig együtt dolgozni Lázárral.

Szerdán írtuk a hódmezővásárhelyi választókerületről, hogy nem kevesebb múlhat rajta, mint Lázár János politikai karriere: a volt kancelláriaminiszter ugyanis hiába uralja 20 éve a körzetet, idén Márki-Zay Péter lett a kihívója, akit már kétszer is megválasztottak polgármesternek a hagyományosan jobboldali városban.

Kövess minket Facebookon is!