Márki-Zay rémhírterjesztésért feljelentette Szijjártót

2022. március 30. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Facebook-oldalán tett közzé videót arról, hogy feljelentette Szijjártó Péter külügyminisztert.

A videóban elhangzik, hogy Márki-Zay rémhírterjesztésért feljelentette Szijjártó külügyminisztert, mert nem tárgyaltak Zelenszkijjel és nem küldenének katonákat Ukrajnába.

A politikus hozzáteszi: tudják, „miről akarja elterelni a figyelmet a hazudozásával a külügyminiszter: arról, hogy orosz ügynökként viselkedve hagyta, hogy Putyin hekkerei egy évtizeden át hozzáférjenek a minisztérium legtitkosabb adataihoz”. A kormány oroszbarátsága veszélybe sodorja Magyarország biztonságát, szögezi le végül.

Mint arról beszámoltunk, egyre hevesebb üzengetéssé és nyilatkozatháborúba torkollik az „egyeztetett-e Zelenszkijékkel a magyar ellenzék” téma, amelyet már kedden elindított a kormánymédia. Akkor Márki-Zay Péter egy Twitter-posztjára mondták azt, hogy abból látszik, hogy egyeztettek a felek.

Szerda reggel a Magyar Nemzet közölt egy cikket, mely szerint a lap nemzetbiztonsági forrásokból úgy értesült, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábja felvette a kapcsolatot Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Ezután Szijjártó Péter külügyminiszter a szerdai kormányülés után azt mondta, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter néhány napja felhívta a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot, „hogy a magyarországi választás befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak”.

Minderre az ukrán nagykövetség úgy reagált, „Ukrajna eddig sem avatkozott és ezután sem fog beleavatkozni Magyarország belügyeibe” – írta a nagykövetség, vette észre a 444.hu. Az Ukrajna magyarországi nagykövetségének Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben az áll, hogy „mi nem követjük ezt a provokációt”.

Ezután szerdán kora délután Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is megszólalt az ügyben, a nagykövetség Facebook-oldalán ezt írta:

Sajnálatos, hogy a választások előtti rövid távú haszon érdekében Szijjártó miniszter úr kész ostobaságok kitalálására, ezzel tönkretéve a kettőnk között hosszú távon létrejött kapcsolatot. Ha a Lavrov-rend fontosabb számára, mint a velem való kapcsolat, akkor célszerű lenne ezt nyíltan közölni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!