A Fidesz-szavazókat jobban aggasztja a genderlobbi, mint az infláció

2022. március 25. – 07:13

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi választók az egészségügy helyzetét tekinti a legsúlyosabb problémának, de sokan említik maguktól az inflációt és a megélhetést is. Ha viszont a genderlobbi bekerül a választási lehetőségek közé, a Fidesz-szavazók máris a második helyre teszik a bevándorlás mögött, miközben spontán módon elvétve említi bárki is a kormány által meghirdetett népszavazás kérdéskörét – derül ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amelyet a 24.hu megbízásából készítettek.

Fontos megemlíteni, hogy a reprezentatív felmérés adatfelvétele az orosz-ukrán háború kitörése előtti napon, február 23-án zárult.

A közös ellenzéki listára szavazók a legsúlyosabb problémákat az egészségüggyel és a korrupcióval kapcsolatban látják, de szorosan követi azokat az infláció és némileg lemaradva az alacsony bér- és nyugdíjszínvonal is. A más listára szavazók és a pártnélküliek ugyancsak előbbre sorolnak minden más problémát, mint a genderlobbit.

Az adatfelvétel február 17. és 23. között készült, telefonos módszerrel. A megkérdezettek száma ezer fő, akik életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint az ország választókorú népességét reprezentálják. A közvélemény-kutatás során kapott adatok legfeljebb +/- 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptak volna, ha minden választókorú személyt megkérdeznek az országban.

Ugyanennek a kutatásnak a része volt a járványkezelés felmérése is, kiderült, hogy e tekintetben többen elégedettek a kormány munkájával, mint ahányan nem.

Ami pedig a miniszterelnök-jelölteket illeti: Márki-Zay Pétert kevésbé korruptnak látják a magyar választópolgárok, mint Orbán Viktort.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!