Závecz Research: Többen elégedettek a kormány járványkezelésével, mint ahányan nem

2022. március 24. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarok 22,2 százaléka nagyon, 14,1 százaléka inkább elégedett azzal, ahogyan a kormány összességében kezelte a koronavírus-járványt – derül ki abból a felmérésből, amelyet a 24.hu megbízásából készített a Závecz Research. Ez 36,3 százalék, kicsivel több, mint ahányan kedvezőtlenül értékelték a kormány munkáját: az ötfokozatú skálán 11,7 százalék kettes, 21,7 százalék pedig elégtelen osztályzatot adott a kormányzati teljesítményre, míg 29,7 közepesen elégedett azzal. A megkérdezettek átlagosan 3-as osztályzatot adtak a kormány munkájára ezen a téren – a Fidesz-szavazók 4,26-ot, az ellenzékiek 2,18-at.

A 24.hu szerint az értékelésnél a pártszimpátia a meghatározó: a Fidesz-szavazók minden tekintetben jónak tartják a kormány járványkezelését, az ellenzékiek csak az oltási kampányt és a korlátozásokkal kapcsolatos döntéseket tartják valamelyest elfogadhatónak.

A lakosság 38,6 százaléka többé vagy kevésbé elégedett a kormány törekvésével, hogy minél kevesebben betegedjenek vagy haljanak meg a járvány alatt, 16 százalék pedig közepesre értékelte a kormány teljesítményét, a 24.hu kiemeli azt is, hogy a megkérdezettek 27,1 százaléka nagyon elégedett, 30 százalék nagyon elégedetlen ezen a téren, vagyis ebben a kategóriában a szélsőséges értékelések a jellemzők.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!