Elmarasztalták a pándi polgármestert, aki közmunkásokkal plakátolt a Fidesznek

2022. március 22. – 14:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Pest megyei 10. választókerület választási bizottsága reggel egyhangúan elmarasztalta Lázók József pándi polgármestert egy videófelvétel alapján, amin jól látható, hogy közmunkások helyezik ki Pogácsás Tibor fideszes képviselőjelölt plakátjait – tájékoztatta lapunkat Tóth Kálmán, az MKKP delegáltja.

Részlet a videóból – Forrás: Szabó Rebeka oldala
Részlet a videóból – Forrás: Szabó Rebeka oldala

Pénzbírságot, tekintettel az érintett terület nagyságára és a kevés érintett választópolgárra, nem tartott célravezetőnek és indokoltnak sem a bizottság, ebben minden tag egyetértett. Pogácsás Tibor, a Fidesz jelöltjének felelősségét nem állapították meg, erre vonatkozóan bizonyíték nem volt.

Mint arról beszámoltunk, közmunkások helyezték ki Pogácsás Tibor fideszes képviselőjelölt plakátjait a Pest megyei Pándon. Lázók József polgármester megbízásából dolgoztak – ezt ők maguk ismerték be egy videóban, amit Pogácsás ellenfele, Szabó Rebeka aktivistái készítettek Pest megye 10. választókerületében.

Azt a feladatot kapták, hogy szedjék le a március 15-i megemlékezés után a zászlókat, és a helyükre kerül a fideszes plakát az oszlopokon. Azt is megkérdezték az önkormányzati dolgozóktól, hogy mennyi pluszpénzt kapnak a munkáért, mire azt válaszolták: semmit, ez a közmunka része.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!