Kriptovalutát indít Gattyán pártja, amivel fizetni nem, csak toborozni lehet

2022. március 18. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Gattyán György milliárdos által, részben saját cégbirodalmára alapozva gründolt, több fideszes kapcsolódási ponttal rendelkező Megoldás Mozgalom pénteki közleménye szerint megjelent a szervezet MEMO nevű applikációja, amiben egy Bitcoinhoz hasonló digitális pénzt, E-Forintot (EFT) lehet gyűjteni. Azonban úgy tűnik, a kriptovalutákkal való hasonlóság valójában kimerül abban, hogy internetes entitásokról van szó. Ugyanis még a párt közleménye is elismeri, hogy az EFT „első körben” közösségépítő erővel bír, de „később” a „tervek szerint” „akár” valódi fizetőeszköz is „lehet”. Huszár Viktor, a párt alelnöke az egykori iWiW közösségi oldalhoz hasonlította az új „digitális játékban” való részvételt.

Ez a közösségépítő funkció a Megoldás Mozgalom szerint úgy néz ki, hogy minden, az applikációba beszervezett ember után a meghívást küldő 1000 EFT-t kap, de „az első gyűjtögetők” között a párt kisorsol majd – közelebbről nem részletezett – „okos nyereményeket is”.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom