A Békemeneten való részvételre buzdító Facebook-posztot osztott meg a Gattyán-párt jelöltje, majd cikkünk után gyorsan átírta

2022. február 23. – 12:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom egyik képviselőjelöltje, Almási Terézia február 15-én a következő Békemeneten való részvételre buzdító posztot osztott meg a Facebook-oldalán. Egészen pontosan Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő erről szóló bejegyzését. „Legyünk ott minél többen, hogy Magyarország magyar maradjon!” – írta Font a március 15-i Békemenettel kapcsolatban. Almási a megosztására egy lájkot kapott: Font Sándor oldalától.

Almási Terézia és Font Sándor egy megyében, de nem egy választókerületben indul az április 3-i országgyűlési választáson. Font Bács-Kiskun megye 3-as számú, Kalocsa központú választókerületében, míg Almási Bács-Kiskun megye 6-os számú, bajai kerületében képviselőjelölt. Almási bejegyzésével kapcsolatban kerestük a Megoldás Mozgalmat, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Az eredeti Facebook-megosztás.
Az eredeti Facebook-megosztás.
Az új Facebook-megosztás.
Az új Facebook-megosztás.

Frissítés 13:35: Almási Terézia Facebook-oldalán szerda délután megváltozott a február 15-i bejegyzés. A Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje most már azt írja: „A békemenet hejett az embereknek sokkal inkább valos MEGOLDÁSRA van szüksége !! ÁPRILIS .3. SZAVAZON RÁNK. MEMO!!”

Frissítés 14:54: A Megoldás Mozgalom a Telex megkeresésére azt írta: „A Megoldás Mozgalom biztosan nem támogatja a Békemeneten való részvételt, és azon jelöltjeink sem lesznek ott.” A párt szerint Almási Facebook-bejegyzésében arra akart utalni, hogy a Békemenet helyett az embereknek a valós problémáira kell választ adni. „Almási Terézia nem a Fidesz szimpatizánsa, hanem a MEMO egyik jelöltje” – írták, és hozzátették: „Ha Almási Terézia Fidesz szimpatizáns, akkor miért nincs még meg neki a jelöltséghez szükséges 500 ajánló aláírás? Almási Terézia egy kis boltot vezet, a helyi választókat képviseli.”

Nem Almási az egyetlen a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltjei közül, akihez látszólag közel áll a Fidesz. A Pest megye 1-es számú választókerületben induló Váradi Valentin például Orbán Viktor-os, OV22-es sapkában pózolt, és a felvételt az OV22 Instagram-oldalra is beküldte. Valószínűleg ekkor még nem sejtette, hogy hamarosan ellenzéki politikusként fog indulni a választáson. A Telexnek később azt írta: „Sosem titkoltam, hogy vannak mind a kormány, mind az ellenzéki oldalon olyan javaslatok, megnyilvánulások amivel szimpatizálok, illetve számos olyan amivel nem tudok azonosulni. Annak tükrében pedig, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter folyamatosan azt hangoztatja, hogy Fidesz szavazó volt, véleményem szerint nincs ezzel semmi probléma.”

A Gattyán-párt jelöltjeiről szóló korábbi cikkünket itt olvashatják el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!