Donald Tusk is beszédet mond az ellenzék március 15-ei nagygyűlésén

2022. március 14. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A hatalom a népé címmel tart március 15-én „kormányváltó nagygyűlést” az Egységben Magyarországért 15 órakor a Műegyetem rakparton. A rendezvényre a Facebookon eddig ötezren jelezték részvételüket, az érdeklődők száma további hatezer.

Az ellenzéki pártok a rendezvényen kívánják bemutatni alternatív 12 pontjukat. Mint a meghívóban írják,

„közel a változás. Április 3-án gyűlöletországból szeretetországot csinálunk – ehhez pedig március 15-én keresztül vezet az út. Magyarország hamarosan mindannyiunké lesz. Magyarok milliói vetik le magukról az ezeréves magyar történelem legkorruptabb kormányát. Megüzenjük Orbán Viktornak: már csak napjai vannak hátra a hatalomból”.

Az Egységben Magyarországért hétfői közleményében jelentette be az esemény résztvevőit, eszerint a két műsorvezető Ullmann Mónika és Nagy Zsolt színészek le3sznek, de fellép továbbá Burján Orsolya énekes és Polgár Csaba színész is. A beszédeket Iványi Gábor, lelkész; Donáth Anna, a Momentum elnöke; Karácsony Gergely, főpolgármester; Jakab Péter, a Jobbik elnöke; Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke; Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke; Dobrev Klára, EP képviselő; Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölt és Donald Tusk, Európai Néppárt lengyel elnöke tartják.

A Telex kérdésére az Egységben Magyarországért sajtóosztálya megerősítette, hogy Donald Tusk személyesen vesz részt a nagygyűlésen.

Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter is hívott lengyeleket a március 15-i ünnepségre. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Gazeta Wyborczában, a legnagyobb lengyel ellenzéki újságban megjelent cikkében meghívta lengyel elvbarátait Budapestre, a tervezett március 15-i nagy ellenzéki tüntetésre. Mint írta, ne csak az Orbánnak tapsoló lengyelek képviseljék az országot, „lépjünk fel együtt a szabadság és demokrácia nevében” – kérte, hozzátéve: „mi itt Magyarországon már látjuk a remény fényét az alagút végén, és kívánja, hogy az ide érkező lengyelek vigyék majd haza ezt a reményt és a győzni akarást”.

Orbán Viktor a Kossuth téren mond ünnepi beszédet március 15-én délután 15 órakor. A szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a békemenet a díszünnepséghez. A Békemenet délben gyülekezik a Császár-Komjádi Sportuszoda mellett, majd a résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre. Idén annyiban lesz más a békemenet, hogy nem jönnek lengyel vendégvonulók, az ukrajnai események miatt elmarad a megszokott szervezett utazás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!