A Kossuth téren mond beszédet Orbán Viktor március 15-én

2022. március 7. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a Kossuth téren mond ünnepi beszédet március 15-én délután – közölte Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán. Azt is írta: idén a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a békemenet a díszünnepséghez.

Január elején jelentette be a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, hogy március 15-re újabb békemenetet szerveznek. Legutóbb tavaly október 23-án volt békemenet, és akkor is volt Orbán-beszéd. Idén annyiban lesz más a békemenet, hogy nem jönnek lengyel vendégvonulók, az ukrajnai események miatt elmarad a megszokott szervezett utazás.

Az ellenzék kormányváltó nagygyűléssel készül március 15-re. Az eseményt a február 17-én megtartott év- és évtized értékelő beszédének végén hirdette meg Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én elkezdődnek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok, kiállítások, koncertek. Március 14-én adják át a Kossuth-, illetve Széchenyi-díjakat, március 15-én lesz a zászlófelvonás.

Kovács Zoltán arról is beszámolt, hogy megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet kapott helyet. „Az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak, és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!