Jakab Péter: Hatpárti egyetértés van abban, hogy Magyarországon nem lesz kötelező az oltás, ha az ellenzék nyeri a választást

2022. február 23. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

„Hatpárti egyetértés van abban, hogy Magyarországon nem lehet kötelező az oltás, ha az ellenék nyeri a választást” – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Jobbik elnöke szerint „Nyugat-Európától Lengyelországig arra a felismerésre jutottak, hogy fel kell oldani a járványügyi korlátozásokat”. „Nem a korlátozásokban van a megoldás, hanem a személyi felelősségvállalásban” – jelentette ki Jakab, aki szerint logikátlanok a kormány által hozott intézkedések. „Ha elmegyek moziba, akkor fel kell vennem a maszkot, hogy ha Orbán Viktor évérékelőjét akarja valaki meghallgatni, akkor meg nem kell maszk” – mondta példaként.

Jakab nem tartja elfogadhatónak, hogy Magyarországon védettségi állapottól függetlenül különböztessenek meg embereket aszerint, „hogy ki az, aki elmehet egy rendezvényre, és ki az, aki nem mehet el”. „Mindenki hozza meg a saját döntését: aki fél a járványtól, az hordjon maszkot, oltassa be magát, aki pedig úgy gondolja, hogy enélkül is tudja élni a mindennapjait, az pedig tegyen az ellenkező módon” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik átveszi-e ezzel a Mi Hazánk Mozgalom oltásokkal kapcsolatos álláspontját, Jakab azt válaszolta: „Teljesen mindegy, hogy mit mond a Mi Hazánk, mert azon az oldalon a Fidesz fújja a passzátszelet. A Mi Hazánk számtalan esetben együtt szavaz a Fidesszel. (…) Ismerem azt a közösséget, tőlünk loptak el mandátumot. Aki mandátumot lop, az bármit meg fog tenni a hatalomért” – mondta.

A Jobbik elnöke szerdán megosztott egy videót a Facebook-oldalán, ebben azt mondta, vidéki országjárása egyik legfőbb tanulsága az, hogy az embereknek elegük van a járványügyi korlátozásokból. Jakab azt mondta, követeli, hogy a kormány kezelje felnőtt emberként a magyar társadalmat. „Mindenki el tudja dönteni, hogy felveszi-e az oltást vagy nem veszi fel, felveszi-e a maszkot vagy nem veszi fel, elmegy egy rendezvényre vagy nem megy el. Szabad országot akarunk, ahol a kormánynak nem az a dolga, hogy bármire is kötelezze a polgárokat, hanem az, hogy vegye tudomásul a polgárok szabad akaratból meghozott döntését” – mondta.

Jakab hétfőn, a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján kijelentette, hogy Magyarországon nem lesz kötelező az oltás, ha április 3-án az ellenzék nyer. A Jobbik február elején petíciót is indított a kötelező oltás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!