Petíciót indít a kötelező oltás ellen a Jobbik

2022. február 2. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Petíciót indít a kötelező oltás ellen a Jobbik. Azt írják: „A kormány egyre több területen teszi kötelezővé az oltást. A Jobbik elutasítja az oltás kötelezővé tételét. Mindenki döntsön szabadon, felveszi-e az oltást vagy sem.”

A párt elnöke, Jakab Péter szerint Orbán Viktor korábban azt ígérte, hogy nem lesz kötelező az oltás. „Aztán kötelezővé tette a rendőröknél, a tűzoltóknál, a tanároknál, az egészségügyi dolgozóknál, végül azt mondta, döntse el a munkaadó. Én pedig azt mondom, hogy döntsd el te” – mondta a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly októberben jelentette be, hogy a munkaadók előírhatják a kötelező az oltást a dolgozóiknak, és az állam munkáltatóként is így fog tenni a közszféra dolgozóinál.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet azt is rögzítette, hogy csak akkor jár a hathavi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatták magukat.

Egy tavaly év végén publikált közvélemény-kutatás szerint nincs egyértelmű elutasítottsága a kötelező oltásnak, többen vannak azok, akik hajlandók lennének annak elfogadására. Az IDEA Intézet november 29. és december 13. között készített közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a kormánypárt szimpatizánsai támogatnák legnagyobb mértékben az oltás kötelezővé tételét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!