Degeszre tömött zsebekben, papírzacskókban és nejlonzsákokban van az ellopott pénz

2022. február 17. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay szerint „ma az országot az elmúlt évezred legkorruptabb kormánya vezeti”. Tanárokat, ápolókat, rendőröket semmiznek ki, miközben teljes iparágakat lopnak el egymás után, mondta. Az ő kezükbe kerültek a földek, erdők, bankok, hírportálok, gázvezetékek, szállodák, kaszinók. Az egészségügyet, a benzinkutakat és a kiskereskedelmet is akarják lopni most.

„Elzavarva hazánkból a Lidlt, az Aldit, a Spart, a Tescót és a Pennyt is.”

Ha ez megvalósul, rosszabb a minőség, kisebb a választék. Márki-Zay úgy fogalmazott: mára a hétköznapjainkat is ellopták, rajtuk kívül minden érzi a kiszolgáltatottságot.

„A kiváltságosok hálózata szövi át az országot: mindenhol ez megy! Nemcsak a Karmelita kolostorban, a minisztériumokban, a végrehajtóknál és hivatalokban, de még a legkisebb falvakban is.”

Ezután azzal folytatta, hogy miért csak most adta vissza a Fidesz a 13. nyugdíjat, miért csak most emelte meg a közmunkások bérét? Márki-Zay szerint az ellenzéki összefogás és az elszámoltatás lehetősége miatt. Különben az osztogatás helyett csak gyűlöletkampányok lennének.

De így is mínuszban az ország, hiába nőnek a bérek és a nyugdíjak, ha az árak még jobban nőnek, tette hozzá. A hatósági árassá tett alapvető élelmiszerek a bizonyítékai, hogy milyen mélyre süllyedt az ország a Fidesz alatt. De hol van a pénz, hol vannak az EU-tól kapott milliárdok? – tette fel a kérdést.

„Degeszre tömött zsebekben, papírzacskókban és nejlonzsákokban.”

Orbánék állami szintre emelték a korrupciót, törvénybe iktatták a lopást. Az ellopott pénzből utak épülhetnének, az oktatás, az egészségügy és a szociális szolgáltatások fejlesztésére lehetne költeni abból.

„Egyetlen sikeres vállalkozás sincs biztonságban, hiszen ha a miniszterelnök köre kinéz magának egy céget, ott beállít két napszemüveges ember, és ha önként nem adják át nekik a céget, hamarosan megjelenik az adóhatóság, az élelmiszerbiztonság, vagy a versenyhivatal és gigabírságokkal bírják jobb belátásra a vonakodó, tulajdonához ragaszkodó vállalkozót. Végül töredékáron vagy ingyen hullanak a cégek a fideszes kiváltságosok ölébe”

Ahol nincs kiszámíthatóság, ahol nincs jogbiztonság, ott elszegényedik a lakosság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!