A kutyapártos Döme Zsuzsanna elindul egyéniben Jámbor András és Sára Botond választókerületében

2022. február 10. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik alapítója, társelnöke indul a nyolcadik kerület 6-os oevk-ban jelöltként – mondta el a politikus a Józsefváros Újságnak.

Korábban Kovács Gergely MKKP-elnök azt mondta, csak ott indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, nehogy bezavarjanak a billegő körzetekben az ellenzék győzelmébe, és esetleg rajtuk múljon a kormányváltás. A Józsefváros Újságnak Döme Zsuzsanna arról beszélt, egy tagsági döntés nemrég felülírta ezt:

nem figyelik, hogy melyik a billegő körzet, és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos, és amúgy ezek a jellemzően nem budapesti vagy Pest megyei kerületek.

Ehelyett gyűjtik az aláírásokat, és ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlás, akkor majd talán fontolóra veszik a taktikai „nemindulásokat”. Török Gábor politológus nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy lesznek olyan választókerületek, ahol néhány tíz vagy száz szavazaton múlhat, ki nyer.

A szóban forgó, Józsefváros és Ferencváros nagy részét magába foglaló oevk-ban az előválasztási eredmény alapján Jámbor András lesz az összellenzéki jelölt, a Fidesz pedig a korábbi polgármestert, Sára Botondot indítja. Jámbor azt nyilatkozta a lapnak, végső soron közte és Sára Botond között fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást. Abban is bízik, hogy egyéniben rá átszavaznak a kutyapárti szavazók.

Az MKKP elnökével, Kovács Gergellyel nemrég interjút készítettünk, ahol az MKKP választási stratégiája is szóba került, ezt itt lehet elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!