Gyurcsány egy dakota közmondással üzente meg, hogy vitázik-e Orbánnal

2022. február 9. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Aki a gyávát megmenti, az maga is gyáva. Ez régi dakota közmondás. Én meg nem mentek gyávákat”

– írta ki a Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc szerdán. Ezzel azokra a kormánypárti nyilatkozatokra utalt, melyek szerint neki kellene vitáznia Orbán Viktorral.

Márki-Zay Péter, az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt korábban kihívta Orbánt egy nyílt vitára, a Fidesz azonban sokáig kitérő válaszokat adott a felvetésre, aztán Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy reagált: Gyurcsány a főnök, beosztottal nincs értelme vitatkozni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt, nem lát rá esélyt, hogy lesz miniszterelnök-jelölti vita. „Aligha érdemes olyasvalakivel vitatkozni, aki összevissza beszél, és még egy esetleges győzelem esetén sem dönthet érdemben az ország sorsáról” – fogalmazott, vélhetően Márki-Zayra utalva. Arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e a miniszterelnök, úgy nyilatkozott: „várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről”. És erre reagált most Gyurcsány a dakota közmondást idézve.

Orbán Viktor Horn Gyulát nagyon fiatalon legyőzte, Medgyessy a torkán akadt, Gyurcsány viszont a 2006-os kampány hajrájában szinte földbe döngölte Orbán Viktort, akit lassan egymillió szavazó nem látott éles vitahelyzetben. A Telex Magyarázó videónk arról szól, hogy várhatóan miért nem lesz vita – illetve hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy mégis legyen:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!