Hollik válasza Márki-Zay meghívójára: Gyurcsány

2022. január 17. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

Hamar megszülte a választ a Fidesz gépezete Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap elhangzott, Orbán Viktornak címzett felkérésére, nevezetesen, hogy álljon ki vele egy miniszterelnök-jelölti vitára: a válasz pedig az, hogy Márki-Zay csak egy beosztott.

„Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására: Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni” – fogalmazott hétfőn Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon.

Márki-Zay a vasárnapi Facebookon-élőben (erről hosszabban itt) azt mondta: biztos benne, hogy Orbán Viktor ki fog állni ellene vitázni, mert szerinte sem a párttársaival, sem a szavazóival nem teheti meg, hogy távol marad. Azt mondta, hogy ezt akár kihívásnak is lehet venni.

Nem sokkal az élő adás után Márki-Zay a Facebook-oldalán is közzétette, hogy vitára hívja Orbán Viktort. „Vitassuk meg, hogyan képzeljük a gazdaság, az egészségügy vagy a migráció jövőjét, hogy kiderüljön, ki mit tett valójában, és mit gondol közös otthonunkról, Magyarországról!” – írta a bejegyzésben.

Kerestük a miniszterelnök sajtószóvivőjét, hogy a fenti logikát követve akkor Orbán Viktor kiállna-e Gyurcsány Ferenccel vitázni – amint válaszolt, frissítjük cikkünket.

Összességében azonban erre elég kevés az esély, még akkor is, ha Giró-Szász András szerint, aki 2015 és 2018 között Orbán Viktor belpolitikai főtanácsadójaként dolgozott Orbán nem érez politikai gyűlöletet Gyurcsány Ferenccel szemben. Szerinte Orbánnak az a legnagyobb fenntartása Gyurcsánnyal szemben, hogy a volt MSZP-s miniszterelnök a pozíciót és az azzal járó szituációkat, mint például a miniszterelnök-jelölti vitát olyan mértékben erodálta, hogy nem csodálkozik, hogy 2006 óta nem tartottak ilyet. „Amíg az ellenzék nem veti ki magából azt a vitát meggyalázó személyt, nem állnak újra vitába vele” – mondta, hozzátéve, hogy ez Márki-Zayra is igaz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!