Volt, hogy feketén foglalkoztatott, máskor diplomásnak mondta magát Esztergom fideszes jelöltje

2022. február 3. – 21:15

Volt, hogy feketén foglalkoztatott, máskor diplomásnak mondta magát Esztergom fideszes jelöltje
Erős Gábor Esztergom alpolgármestereként nyilatkozik a városban 2021. június 14-én – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Kimeríthetetlen kampánytémának tűnik az egyetemi végzettségükről füllentő politikusok ügye: most egy fideszes képviselőjelöltről derült ki, hogy nem tisztázott, van-e diplomája, írja a Szabad Európa és az Alfahír.

Esztergom alpolgármestere, Erős Gábor kormánypárti színekben indul Völner Pál helyett, miután a miniszterhelyettes vesztegetési ügybe keveredett – erről itt találja meg cikkeinket. Erős 2014 óta önkormányzati képviselő Esztergomban, és még a 2014-es önkormányzati választások idején mutatkozott be több helyen is úgy, mint „szakterületén diplomát szerző szakember”.

A vendéglátással foglalkozó vállalkozó azonban később eltüntette az önéletrajzából azt a kitételt, hogy egyetemi végzettsége lenne, az ellentmondással kapcsolatban pedig a Telex is megkereste Erős Gábort, de nem válaszolt a megkeresésünkre.

A képviselőjelöltnek aktuális önéletrajza szerint vendéglátói üzletvezető végzettsége van, de 2006-ban futball-játékvezetői vizsgát is tett, 2021 óta pedig fitnesz szakedző. A Szabad Európa írása szerint Erős nemzetközi karriert futott be focibíróként, részt vett például Kassai Viktor asszisztenseként több világbajnoki és Bajnokok Ligája-meccsen is.

A foci azonban csak hobbi, Erős fő bevételi forrása a vendéglátás, vállalkozóként viszont egyszer lebukott 2018-ban azzal, hogy nem jelentette be egy alkalmazottját – a feketézés miatt a NAV 2019-es listájára is felkerült.

Persze tegyük hozzá, hogy Erős be nem jelentett munkaviszonya és a diplomáról való esetleges füllentése még csak nem is mérhető ahhoz képest, mekkora ügy bontakozott ki az elmúlt hetekben az esztergomi választókerület képviselője és Varga Judit helyettese, Völner Pál körül. Az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós botrányát, amiben még Rogán Antal is érintett lehet, ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!