Elkészült az április 3-i választás és a gyermekvédelmi népszavazás hirdetménye

2022. január 17. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hirdetménye, hamarosan elkezdik kiszállításukat a választási irodákhoz, és várhatóan még a héten minden településen kihelyezik őket – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn. A nemzeti színű motívummal ellátott hirdetmény 50x70 centiméter méretű és mintegy 90 000 darabot gyártottak belőle.

Fotó: Kovács Tamás/MTI
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A hirdetmény tartalmazza a választás és országos népszavazás napját, valamint azt, hogy aki lakóhelyétől eltérő helyen szeretne szavazni, az március 25-én 16 óráig átjelentkezhet, vagy kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe. A hirdetmény tartalmazza azt is, hogy mozgóurnát a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

A választópolgárok részletes tájékoztatásért a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodához fordulhatnak vagy meglátogathatják a www.valasztas.hu weboldalt – közölte az NVI.

Áder János köztársasági elnök január 11-én tűzte ki a rendszerváltás utáni kilencedik országgyűlési választás időpontját. Az államfő az első lehetséges időpontot választotta.

Áder János arról is döntött, hogy ugyanezen a napon, április 3-án lesz a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazása is. Ennek jogi lehetőségét az Országgyűlés novemberben teremtette meg, amikor megszavazták azt a javaslatot, hogy egy napon is lehessen tartani parlamenti választást és népszavazást. Korábban ilyen még nem volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!