Az Apple állítólag egy kijelzős robotkaron dolgozik, ami parancsra mozog és 1000 dollárba kerül

2024. augusztus 15. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az Apple-t sokan szeretik indokolatlanul túlárazott termékekkel azonosítani, és ebben van is némi igazság, elég csak a hírhedt monitorállványra, a Pro Standre gondolni, ami 2019-ben azonnal mém lett a 999 dolláros ára miatt, és jelenleg is 389 990 forintért lehet megvenni nálunk. A Pro Stand hamarosan versenytársat kaphat, iparági források szerint ugyanis az Apple egy asztali robotkaron dolgozik, ami ránézésre annyiban különbözik egy sima iPadtől, hogy a Sirivel meg lehet parancsolni neki, hogy forgassa el a képernyőt – írja a Bloomberg.

Az értesülés a Bloomberg szakírójától, az Apple-ös ügyekben rendszerint nagyon jól értesült Mark Gurmantől származik, szóval alighanem igaz, hogy már több százan dolgoznak a terméken. Az Apple állítólag korábban is többször kacérkodott már az otthoni robotok fejlesztésével, de ezek szerint most már komolyan gondolja a dolgot, a projektet pedig a cég alelnöke, a korábban a tavaly elkaszált elektromosautó-projektet is vezető Kevin Lynch fogja össze.

Az új eszköz valamikor 2026-ban vagy 2027-ben kerülhet piacra, és állítólag nagyjából 1000 dollárt kérnek majd el érte. A 360 fokban körbeforgatható, a képernyő döntésére is képes robotkarnak a Sirin keresztül lehet majd parancsolgatni, és az Apple Intelligence – ez a cég saját MI-s megoldása – miatt arra is képes lesz majd például, hogy ha azt mondjuk neki, hogy „nézz rám”, akkor az arcunk irányába fordítja a képernyőt. A kijelzőn a Vision Próhoz hasonlóan az iPadOS módosított verziója futhat majd, itt valószínűleg kevésbé is kell majd hozzányúlni ehhez.

Az Apple érdeklődése nem teljesen példa nélküli, a Samsungnak is van otthoni robotja, bár a Ballie mondjuk egy kerekeken guruló autonóm labda mesterséges intelligenciával, beépített kamerával és projektorral, valamint teljes okosotthon-kompatibilitással, szóval pár fokkal hasznosabbnak tűnik egy kijelzős asztali robotkarnál. Persze lehet, hogy az Apple okoz majd meglepetéseket, amire a váratlanul jó, de így is kicsit feleslegesnek érződő Vision Prót övező érdektelenség után szüksége is lenne a cégnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!