Tíz éve készül, most lelőtték az Apple elektromosautó-projektjét

2024. február 27. – 21:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg szerint az Apple leállította a lassan tíz éve érő Project Titan elektromosautó-projektjét. A cég állítólag kedden jelentette be a hírt belső körökben, az autós divízió mögött álló 2000 fős csapatból sokan inkább a generatív mesterséges intelligencia felé indulnak tovább, írja a The Verge.

A Project Titanról legutóbb az a hír járta, hogy 2024-ben indulhat. A fejlesztésről már régóta keringtek pletykák, 2015-ben került először szóba nyilvánosan is, de a gyártó eddig nem ismerte el a létezését. A tervek szerint az autó a hagyományos autópiacon került volna forgalomba, és ugyan versenytársa lett volna a Google önvezető autóinak, hagyományos járműként is használható lett volna. 2022-ben a The Information egy jelentése arról írt, hogy az Apple a személyzet fluktuációjával, a folyamatosan változó tervekkel és belső szkepticizmussal küzdött.

Az Apple operatív igazgatója, Jeff Williams és Kevin Lynch, a projektért felelős alelnök tájékoztatta az alkalmazottakat a projekt leállításáról – írja a Bloomberg. A lap szerint elbocsátások is lesznek, de nem világos, hogy hány dolgozót érintenek pontosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!