A gázpedál néha beakad a padlóba, szinte az összes Cybertruckot visszahívja a Tesla

2024. április 19. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla visszahív 3878 Cybertruckot, mert több autónál is lecsúszott a gázpedált fedő műanyagdarab, ami így padlógázon beakadt – írja a BBC. A visszahívott autókat 2023 novembere és 2024 áprilisa között gyártották. A Cybertruck jelenleg 55–100 ezer dollár (20–37 millió forint) közötti áron kapható. Attól függ, ki milyen változatban, milyen extrákkal kéri – bár vannak dolgok, amikért hiába kell már most fizetni, még nem járnak az autóhoz.

A gyorsításért felelős pedál (hiába vicces, hívjuk gázpedálnak) viszont alapfelszereltség, és nagy baj, hogy ilyen problémák vannak vele. Egy fémlemezről van szó, amire ráhúztak egy műanyag-gumizott borítást, hogy a sofőr lába ne csúszkáljon rajta. Ez a borítás azonban le tud lazulni, és beleakad a padlóba – írja az amerikai közlekedésügyi minisztérium.

Az autó ekkor azt érzékeli, hogy a sofőr padlógázt vár, így ha valakit váratlanul ér a hiba, komoly balesetbe is kerülhet. Szerencsére a fék felülírja a gázt, de amint felengedi a féket, az autó újra azonnal kilő.

A gyártó ingyen kijavítja a hibát, és a jelentéséből ki is derült, mi volt a probléma: a gyártás során valaki engedély nélkül kicserélt valamit, ezért síkosító anyag (szappan) került az alkatrészekre. Ezért csúszik le a fedőlemez. A Tesla szerint két bejelentést kaptak eddig, egyet március 31-én és egyet április 4-én. Egyelőre nem tudnak olyan balesetről, ami a lecsúszó fedő miatt történt volna.

A Cybertruck több gyerekbetegséggel is küzd. Már a 2019-es demó közben betört a törhetetlennek mondott ablaka, rozsdásodik, kifejezetten rosszul bírja a madárürüléket és a szétkenődő bogarakat, és a héten kiderült, hogy néhány esetben az autómosó is komoly problémákat tud okozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!