Rangos európai újságíródíjat nyert kollégánk, Bolcsó Dániel

2023. október 26. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Az Év Európai Tudományos Újságírója díj második helyezését szerezte meg a Telex újságírója, Bolcsó Dániel, derült ki az elismerést odaítélő Európai Tudományos Újságíró Szövetség (European Federation for Science Journalism) közleményéből. A szervezet három cikket díjazott kollégánk közelmúltbeli munkái közül:

Bolcsó Dániel 2014 óta dolgozik újságíróként. Pályáját az Indexnél kezdte, majd a szerkesztőség tagjainak többségével együtt távozott 2020-ban, a Telex indulása óta dolgozik lapunknál szerkesztő-újságíróként. Munkásságát korábban Junior Prima díjjal, valamint Hevesi Endre-díjjal is elismerték. Volt az év információbiztonsági újságírója, valamint az év informatikai újságírója is, 2021 júniusában Minőségi Újságírásért Díjat kapott a koronavírus-gyorstalpaló cikkéért. Idén májusban Akadémiai Újságírói Díjat kapott.

Az Év Európai Tudományos Újságírója idén Niki Korteweg, az NRC címmel megjelenő holland napilap tudományos újságírója, a harmadik helyezett pedig Lea Udovč szlovén újságíró lett, akinek egyik kiemelt munkája a Karikó Katalin Nobel-díjas tudóssal készített interjú volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!