Végleg letiltja Donald Trumpot a Snapchat is

2021. január 14. – 08:59

frissítve

Végleg letiltja Donald Trumpot a Snapchat is
Snapchat készül Donald Trumpról az Ovális Irodában 2017-ben – Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Snapchat korábban határozatlan időre felfüggesztette a leköszönő elnök fiókját. Ahogy azt a CNN írja, szerdán közleményükben jelezték, a felfüggesztés alatt

„felmértük, milyen hosszú távú fellépés lenne a Snapchat-közösségünk érdeke. A közbiztonság érdekében, illetve a félretájékoztatás, a gyűlöletbeszéd és a felbujtásra tett kísérletei miatt, melyek egyértelműen sértik irányelveinket, úgy döntöttünk, végleg megszüntetjük fiókját.”

A Facebook és a Twitter a Capitolium támadása után elnöksége végéig kitiltotta Donald Trumpot oldalairól. A Twitter később végleg felfüggesztette Donald Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját. Az oldalak azzal érveltek, hogy Trump posztjaival mialatt hívei betörtek a Capitoliumba, többször is megszegte a közösségi oldalak szabályzatát. A Facebook is fontolgatja, hogy végleg törli Trump Facebook-oldalát.

Nemrég írtunk arról, hogy a Twitter részvényeinek 12 százalékos zuhanást hozott Trump tiltása, mert a befektetők aggodalmukat fejezték ki a közösségi hálózatok jövőbeli szabályozása miatt. A republikánusok a szólásszabadságra hivatkoztak a döntés elleni tiltakozásukkor, de Věra Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős biztosa is azt mondta, Trump tiltása a netes platformokról veszélyes a szólásszabadságra nézve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!