Mégsem úszta meg a felfüggesztést az Elon Musk repülőjét követő Twitter-fiók

2022. december 14. – 20:07

Mégsem úszta meg a felfüggesztést az Elon Musk repülőjét követő Twitter-fiók
Fotó: Suzanne Cordeiro / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter véglegesen letiltotta az @ElonJet nevű népszerű botfiókot, amely a cég főnöke, Elon Musk repülőgépét követte. Pár napja a fiók tulajdonosa azzal vádolta meg a Twittert, hogy shadowbant kapott, azaz korlátozták a posztjainak elérését, anélkül, hogy erről értesítették volna, írja a Gizmodo.

A fiók üzemeltetője, Jack Sweeney szerint egy nevét nem vállaló Twitter-alkalmazott közölte vele, hogy a december 2-ától kezdve korlátozták az @ElonJet láthatóságát. Minderre négy héttel azután került sor, hogy Elon Musk egy emlékezetes posztjában arról írt, hogy még az @ElonJet-et se fogja betiltani:

„A szólásszabadság iránti elkötelezettségem még arra is kiterjed, hogy nem tiltom be a gépemet követő fiókot, még akkor sem, ha ez közvetlen biztonsági kockázatot jelent számomra”

– tweetelte Musk november 6-án. Úgy tűnt, hogy a shadowban után hétfőre a Twitter visszakozott, és visszaállította az @ElonJet láthatóságát. Azonban a vállalat újra meggondolta magát, és szerda reggelre még drasztikusabb lépéshez folyamodott:

felfüggesztette az @ElonJet fiókot.

Még viccesebben néz ki a felfüggesztés Musk eredeti posztjában, amiben arról ír, hogy nem függeszti fel a fiókot, ugyanis alatta most az látszik, hogy „a fiók felfüggesztve”:

Forrás: Elon Musk / Twitter
Forrás: Elon Musk / Twitter

Ha lemaradt volna az @ElonJet sztorijáról, akkor íme dióhéjban:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!