Bill Gates és Jeff Bezos magángépeit figyelné meg a srác, aki 50 ezer dollárt követelt Elon Musktól

2022. február 1. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva


Nem várja ölbe tett kézzel Jack Sweeney, hogy Elon Musk beosztottjai újra tárgyalóasztalhoz üljenek vele az 50 ezer dolláros követelésével kapcsolatban, inkább előre menekülve azt tervezi, hogy más milliárdosok magángépét is követni fogja alkalmazásával, írja a Bloomberg.

Jack Sweeney egy 19 éves fiatal, aki egy olyan Twitter-botot fejlesztett, ami a világ leggazdagabb embereinek magánrepüléseit követi, köztük Elon Musk utazásait is. Sweeney-t tavaly ősszel kereste meg először a Tesla-király, hogy 5000 dollárért cserébe törölje az ElonJet néven futó Twitter-fiókot, ami az ő repülőútjait követi. Sweeney inkább az ajánlat tízszeresét és egy Model 3-as Teslát kért cserébe, erre a milliárdos azt mondta, hogy még átgondolja.

Sweeney arra számított, hogy hamar meg tudnak egyezni a Tesla és SpaceX fejével, de a milliárdos már blokkolta őt a közösségi médiában, miután visszautasította a felajánlott 5000 dollárt. Továbbra is reméli, hogy Musk visszatér a tárgyalóasztalhoz, de addig is elindít egy Ground Control nevű új vállalkozást, amivel további hírességek repülőgépeinek mozgását lehet nyomon követni.

Arra számít, hogy így más milliárdosok, köztük Bill Gates és Jeff Bezos is csenget majd neki.

Ez a húzás akár be is jöhet, több cég ad el magán- és vállalati repülési információkat azoknak az ügyfeleiknek, akiknek kritikus döntési helyzetben ez hasznukra lehet. Az esetleges szokatlan vállalati utazások ugyanis sokat elárulhatnak egy vállalat üzleti tevékenységéről, esetleges céges fúziókról, felvásárlásokról.

„A repüléskövetéssel foglalkozó cégek évente többmilliós bevétellel rendelkeznek” – mondta Sweeney. „Ebből szeretnék kicsippenteni egy kis részt magamnak, elég jó kis bevétel lenne.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!