Orosz oligarchák gépeit is figyelte, most kiszúrta Zuckerberg új gépét

2022. május 19. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

A korábban Elon Musk magángépét és orosz oligarchák repülőit is figyelő amerikai tinédzser, Jack Sweeney most megtalálta Mark Zuckerberg új gépét, írja a Business Insider.

A Meta alapítójának egy korábbi privát repülőjét is követte, aztán a cég márciusban új gépet kezdett bérelni Zuckerbergnek, de Sweeney most ezt is kiszúrta, és az erre a célra létrehozott Twitter-fiókján el is kezdte követni a repülő útvonalát.

A Metánál valószínűleg nem örülnek annak, hogy folyamatosan nyomon lehet követni a cég vezetőjének útjait, tavaly például közel 27 millió dollárt költöttek Zuckerberg biztonságára. Az Insider 2019-ben arról számolt be, hogy Zuckerberg folyamatos testőri védelem alatt áll, és van egy golyóálló üveggel és pánikgombbal ellátott irodája is. A Meta biztonsági csapata több, Zuckerbergre vonatkozó fenyegetést is azonosított az elmúlt években.

A korábban Elon Musk magánrepülős útjait követő Twitter-oldalt létrehozó Sweeney az orosz-ukrán háború kirobbanása után Russian Oligarch Jets néven hozott létre egy Twitter-fiókot, ami az orosz oligarchák légi útjait követi nyomon. Az automatizált fiók jelzi az adott gépek aktuális tartózkodási helyét, és azt is, mikor és hol szállnak fel vagy le a milliárdos üzletemberek repülőgépei, helikopterei.

Musk egy privát üzenetben korábban azt írta Sweeney-nek: „Nem tetszik az ötlet, hogy egy őrült lelőjön”. Tavaly a Tesla-vezér 5000 dollárt ajánlott neki, hogy törölje az ElonJet néven futó Twitter-fiókot. Sweeney inkább az ajánlat tízszeresét és egy Model 3-as Teslát kért a fiók törlésért cserébe. Erre a milliárdos azt mondta, még átgondolja a dolgot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!