Zuckerberg a botrányhős Rogannál szólt be a konkurens Twitterre és magasztalta a „szuper pozitív” Instagramot

2022. augusztus 26. – 00:15

Másolás

Vágólapra másolva

A botrányhős Joe Rogan podcastjának legújabb adásában Mark Zuckerberg, a Facebookot és Instagramot is működtető Meta elnök-vezérigazgató-főtulajdonosa volt a vendég. (Mellékszál: hogy Rogan miért botrányhős? Korábban többek között rasszista és oltásellenes tartalmak miatt került támadások kereszttüzébe, több zenész töröltette is a zenéit a Spotifyról, majd a Spoti törölte Rogan 113 adását és ítélte el a sztárját. Mellékszál vége.)

Zuckerberg a Business Insider összefoglalója szerint elég erős szavakkal kritizálta a közösségimédia-piacon – főleg Amerikában – konkurens mikroblog-szolgáltató Twittert. „Úgy érzem, hogy nehéz sok időt tölteni a Twitteren anélkül, hogy túlságosan felhúznám magam” – mondta a műsorban.

Azt elismerte ugyan, hogy a Twitteren „az összes olyan ember megtalálható, aki szuperokos, és szuper éleslátó dolgokat mond”, ezért dicsérte is a konkurensét. Szerinte viszont „sokan közülük nagyon vagdalkozóak”, ami rontja a felhasználói élményt, legalábbis az övét.

A Twitterrel szemben az Instagram viszont a pozitivás terepe, legalábbis így érzi az Instát is működtető cég vezére. „Az Instagram egy szuper pozitív tér. Azt hiszem, néhány kritika, amit ott kapunk, az, hogy bizonyos szempontból túlságosan pozitív... Könnyű ott időt tölteni, magunkba szívni a sok pozitivitást”.

A két felület különbsége szerinte rendszerszintű okokra vezethető vissza. Azt is leszögezte, hogy ő nem akar Twitter-jellegű oldalt csinálni. „Nem akarok olyat építeni, ami feldühíti az embereket” – ezzel magyarázta, hogy az Instagram miért koncentrál ennyire a pozitivitásra (hogy talán túlzottan is, annak a BeReal nevű app gyors terjedése a kritikája.

A csaknem háromórás beszélgetés itt hallgatható meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!