A Spotify törölte a botrányokba keveredő Joe Rogan 113 podcastepizódját

2022. február 5. – 23:07

Másolás

Vágólapra másolva

A Spotify törölte Joe Rogan podcastjének 113 epizódját, derült ki szombaton, röviddel azután, hogy Rogan bocsánatot kért a podcastjában használt rasszista szidalmakért. Ezzel az üggyel egyébként csak újabb üggyel gazdagodott a podcast házigazdáját érő kritikák sora, miután több művész is a Spotify bojkottjára szólított fel amiatt, hogy a szolgáltató lehetővé tette Rogan számára a podcastjében a tudománytalan, oltás- és vírusszkeptikus vélemények térnyerését.

A Forbes cikke szerint a 113 eltávolított epizód közül egy kivételével mind a koronavírus-járvány kitörése előtt készült, így a részek törlése nem függ össze a vírusszkeptikus nézetek bemutatásával. Pénteken az eltávolított részek – ismert – száma még csak 70 volt. Korábban, 2021 áprilisában ráadásul már törölt 40 részt a Spotify Rogan podcastjének archívumából.

A most törölt részekben olyan vendégek bukkantak fel, mint az azóta már terrorista csoportnak nyilvánított amerikai Proud Boys szervezet alapítója, Gavin McInnes, a szélsőjobboldali, összeesküvés-elméleteket és fake newst terjesztő InfoWars tulajdonosa, Alex Jones, az egykori trumpista főprovokátor Milo Yiannopoulos.

Rogan egy korábbi bocsánatkérésében jelezte, hogy a jövőben jobban törekszik majd a kiegyensúlyozottságra műsorában. Mindezt azután tette, hogy több zenész, így Neil Young, Joni Mitchell, illetve generációjának egyik legnagyobb soul énekesnője, India Arie és a számos zenekar mellett egyedül is több albumot kiadó Graham Nash kérték arra a Spotifyt, hogy távolítsák el a dalaikat a platformról Joe Rogan podcastje miatt.

Rogannek pénteken egy második bocsánatkérő videóval is jelentkeznie kellett, miután Arie bemutatott egy videót, amin Rogan korábbi podcastepizódjaiból összevágta, ahogy a súlyos rasszista sértésnek számító „nigger” szót ismételgeti. Rogan azért is bocsánatot kért, amiért egy elsősorban feketék lakta városrészt A majmok bolygója című filmhez hasonlított.

A Spofity hivatalosan nem közölte, hogy miért törölt több mint 100 Rogan-epizódot, és hogy mi alapján törölte pont a kiválasztott részeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!