A rasszista sértések miatt elítélik, de nem száműzik Joe Rogant a Spotifyról

2022. február 7. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan most nem a félrevezető, oltásszkeptikus tartalmak miatt, hanem a podcastjaiben elhangzott rasszista sértegetések (niggerezés) miatt került elő a Spotifyon műsort vezető Joe Rogan neve, ugyanis India Arie soulénekesnő nemrég bemutatott egy videót, amin Rogan korábbi podcastepizódjaiból összevágta, ahogy a súlyos rasszista sértésnek számító „nigger” szót ismételgeti. Rogan kénytelen volt bocsánatot kérni, és azóta a Spotify is reagált, bár nem közvetlenül a sajtónak.

A Reuters cikke szerint a zenei platform vezérigazgatója, Daniel Ek a munkatársaknak küldött levelében azt írta vasárnap, hogy erősen elítéli a rasszista beszólásokat, amik Joe Rogan szájából elhangzottak, de nem fogja eltávolítani őt a Spotifyról. „Határozottan elítélem, amit Joe mondott, de szeretném, ha tisztán látná mindenki: nem hiszem, hogy az a megfelelő reakció, ha Joe-t elhallgattatjuk” – írta Ek, aki arról is beszámolt, hogy Rogan saját döntéséből távolított el több korábbi tartalmából néhányat.

Joe Rogan nevébe akaratlanul is könnyű volt belefutni az elmúlt hetekben, ugyanis több művész is a Spotify bojkottjára szólított fel amiatt, hogy a szolgáltató lehetővé tette Rogan számára a podcastjében a tudománytalan, oltás- és vírusszkeptikus vélemények térnyerését. Rogan egy bocsánatkérésében jelezte, hogy a jövőben jobban törekszik majd a kiegyensúlyozottságra műsorában. Mindezt azután tette, hogy több zenész, így Neil Young, Joni Mitchell, illetve generációjának egyik legnagyobb soulénekesnője, India Arie és a számos zenekar mellett egyedül is több albumot kiadó Graham Nash kérték arra a Spotifyt, hogy távolítsák el a dalaikat a platformról Joe Rogan podcastje miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!