Elon Musk egy röhögős mémmel reagált arra, hogy beperelné őt a Twitter

2022. július 11. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este megírtuk a Reuters hírét, hogy ügyvédi irodát bérelt fel a Twitter arra, hogy beperelje Elon Muskot. Azután döntött így a közösségi médiás platform üzemeltetője, hogy a dollármilliárdos szombaton visszalépett a közösségi platform megvásárlására kötött 44 milliárd dolláros megállapodástól, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit.

Így reagált Musk hétfőn a bejelentésre, hogy per indul ellene:

A szöveg kb. ezt jelenti:

  • Azt mondták, nem tudom megvenni a Twittert.
  • Nem akarták nyilvánosságra hozni a botokkal kapcsolatos infót.
  • Most bírósági úton akarnak arra kényszeríteni, hogy megvegyem a Twittert.
  • Most majd bírósági úton kell kiadniuk a botokkal kapcsolatos infót.

A Twitter a Bloomberg beszámolója szerint a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz irodával fog dolgozni azon, hogy kártérítést préseljenek ki a világ egyik (ha nem a) leggazdagabb embereként számon tartott Muskból. A lap bejáratott forrásai szerint várhatóan a jövő hét elején fogják elindítani a pert a milliárdos ellen.

Musk visszalépése nem volt előzménynélküli, május közepén ugyanis átmenetileg már felfüggesztette a Twitter megvásárlását a cég negyedéves jelentése miatt. Bár Musknak elvileg egymilliárd dolláros fájdalomdíjat kell fizetnie a Twitternek, ha eláll az üzlettől, Musk azzal érvel, hogy olyan körülmények léptek fel, ami miatt nem tartozik semmivel a cégnek.

Szombaton az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felé benyújtott nyilatkozatában a Tesla-vezér arra panaszkodott, hogy a Twitter valószínűleg alábecsüli a közösségi oldalon található botok, azaz automatizált kamuprofilok számát, amivel üzletileg fontos adatokat hallgat el. A milliárdos azt is kifogásolta, hogy a Twitter kirúgta két csúcsvezetőjét, majd pedig létszámstopot vezetett be, amivel szerinte ugyancsak megsértették a megállapodást.

Elon Musk még áprilisban jelentette be, hogy megveszi a Twittert, és olyan hangzatos célokat is bedobott, mint hogy hat év alatt megnégyszerezné a Twitter felhasználóinak számát, de az nem igazán derült, mit is akar a platformmal. A Twitter felvásárlásának hátterét bemutató cikkünket itt találja, az Elon Muskról készült portrénkat pedig itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!