Két csúcsvezető is otthagyta a Twittert

2022. május 12. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Twitter két vezetője, írja a New York Times a cég belső levelezésére hivatkozva. A lap információi szerint az ügyvezető igazgató, Kayvon Beykpour és a bevételekért felelős igazgatója, Bruce Falck hagyja ott a céget. Előbbit Jay Sullivan váltja, aki ideiglenesen kinevezett fogyasztói termékekért felelős igazgatóként dolgozik a Twitternél.

A Twitter munkavállalóinak kiküldött memójában Parag Agrawal vezérigazgató azzal indokolta a döntést, hogy „nagyon fontos, hogy a megfelelő időben megfelelő vezetőink legyenek”, és szerinte Jay Suulivan olyan típusú vezető, akire a Twitternek most szüksége van. Egyúttal látszámstopot jelentett be, de hangsúlyozta, hogy ez nem jelenti azt, hogy leépítéseket terveznek, írta.

Kayvon Beykpour Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy nem így szeretett volna hét év után távozni a cégtől, és nem is a saját döntése volt. Parag Agrawal kérte meg, hogy hagyja ott a Twittert, miután felvázolta neki, hogy más irányba szeretné vinni a szervezetet.

Elon Musk 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert április végén. A milliárdos Tesla-vezér tervei között szerepel, hogy 2028-ra 931 millió felhasználója legyen a Twitternek, ami elég ambíciózus célkitűzés, tekintve, hogy jelenleg 229 millióan használják a platformot. Azt is szeretné elérni, hogy a Twitter éves bevétele elérje a 26,8 milliárd dollárt. Ez jelenleg 5 milliárd dollár.

Musk azt is elmondta, hogy visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre, és hogy szerinte hiba volt a korábbi amerikai elnök letiltása. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy mi lehet Elon Musk célja a Twitterrel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!