Lemondott a Pornhub anyacégének két vezetője, miután részletek derültek ki a moderációs hiányosságaikról

2022. június 22. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas rangú vezetője, nem sokkal azután, hogy a New Yorker lesújtó riportot közölt, amelyben részletesen bemutatták a vállalat moderációs rendszerének hiányosságait. Például azt, hogy nem foglalkoztak eleget a kiskorúakról és a beleegyezésüket nem adó személyekről készült videók törlésével.

Feras Antoon vezérigazgató mellett a Mindgeek vezető menedzsere (COO), David Tassillo is távozik a cégtől. A vállalat szóvivője a Variety-nek azt nyilatkozta, hogy már az év eleje óta tervezték a vezetőváltást. Azt is elmondta, hogy Antoon és Tassillo továbbra is a vállalat részvényese marad, és hogy a Mindgeek jelenleg is keresi az utódaikat.

A világ vezető pornóoldalát, a Pornhubot régóta kritizálják, amiért platformot biztosítottak a nemi erőszakot bemutató, beleegyezés nélkül készített videóknak, valamint kiskorú lányok kizsákmányolásának, amiből pénzt is kerestek. A Pornhub anyacége ellen több csoportos keresetet is indítottak az elmúlt években. 2020 decemberében 40 nő perelte a Mindgeeket 80 millió dollárra, tavaly júniusban pedig 34 nő nyújtott be keresetet a cég ellen, mert állításuk szerint a beleegyezésük nélkül töltöttek fel róluk videókat az oldalra. A New York Times 2020-as cikke bizonyítékokkal és vallomásokkal alátámasztva konkretizálta az oldalról régóta keringő híreszteléseket.

Ahogy a Pornhub-botrány részleteiről, a kifogásolt pornóvideók szereplőinek szenvedéseiről szóló cikkünkben is írtunk, 2020-ban egy kaliforniai bíróság 13 millió dollárt ítélt meg egy 13 nőből álló pertársaságnak, melynek tagjai állították, hogy az oldal belekényszerítette és belezsarolta őket pornóvideók készítésébe.

(The Verge)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!