Lemondott a Pornhub anyacégének két vezetője, miután részletek derültek ki a moderációs hiányosságaikról

2022. június 22. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott a Pornhub mögött álló Mindgeek cég két magas rangú vezetője, nem sokkal azután, hogy a New Yorker lesújtó riportot közölt, amelyben részletesen bemutatták a vállalat moderációs rendszerének hiányosságait. Például azt, hogy nem foglalkoztak eleget a kiskorúakról és a beleegyezésüket nem adó személyekről készült videók törlésével.

Feras Antoon vezérigazgató mellett a Mindgeek vezető menedzsere (COO), David Tassillo is távozik a cégtől. A vállalat szóvivője a Variety-nek azt nyilatkozta, hogy már az év eleje óta tervezték a vezetőváltást. Azt is elmondta, hogy Antoon és Tassillo továbbra is a vállalat részvényese marad, és hogy a Mindgeek jelenleg is keresi az utódaikat.

A világ vezető pornóoldalát, a Pornhubot régóta kritizálják, amiért platformot biztosítottak a nemi erőszakot bemutató, beleegyezés nélkül készített videóknak, valamint kiskorú lányok kizsákmányolásának, amiből pénzt is kerestek. A Pornhub anyacége ellen több csoportos keresetet is indítottak az elmúlt években. 2020 decemberében 40 nő perelte a Mindgeeket 80 millió dollárra, tavaly júniusban pedig 34 nő nyújtott be keresetet a cég ellen, mert állításuk szerint a beleegyezésük nélkül töltöttek fel róluk videókat az oldalra. A New York Times 2020-as cikke bizonyítékokkal és vallomásokkal alátámasztva konkretizálta az oldalról régóta keringő híreszteléseket.

Ahogy a Pornhub-botrány részleteiről, a kifogásolt pornóvideók szereplőinek szenvedéseiről szóló cikkünkben is írtunk, 2020-ban egy kaliforniai bíróság 13 millió dollárt ítélt meg egy 13 nőből álló pertársaságnak, melynek tagjai állították, hogy az oldal belekényszerítette és belezsarolta őket pornóvideók készítésébe.

(The Verge)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom