Lemondott a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey

2021. november 29. – 16:48

Lemondott a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey
Jack Dorsey előadása az új-delhi Indiai Technológiai Intézetben 2018. november 12-én – Fotó: Prakash Singh / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott posztjáról Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója, írja a CNBC. A hír miatt leállították a kereskedést a cég részvényeivel, Dorsey helyére pedig a Twitter technológiai vezére (CTO), Parag Agrawal kerül majd vezérigazgatóként – közölte a techcég.

„Úgy döntöttem, hogy elhagyom a Twittert, mert úgy gondolom, hogy a vállalat készen áll arra, hogy továbblépjen az alapítóin”

– írta hétfői közleményében Jack Dorsey. A 45 éves Twitter-alapító a platform 2006-os indulásától 2008-ig vezette vezérigazgatóként a vállalatot. 2015-ben tért vissza ugyanide, azonban a Twitter egyik legnagyobb részvényese, az Elliott Management már tavaly menesztette volna a pozíciójából. Dorsey ugyanis a közösségi platform mellett vezette a Square nevű digitális fizetési platformot, ami az Elliott Management alapítója, Paul Singer szerint összeférhetetlenséget okozott volna.

Végül Dorsey tavaly megállapodott a befektetőkkel, és azóta is párhuzamosan vezeti a két techvállalatot. A Twitter elé ráadásul igen ambíciózus célokat tűzött ki: 2023 végére 315 millió monetizálható, aktív napi felhasználót akarnak elérni, és addigra megdupláznák az éves bevételüket is.

Dorsey a legutolsó tweetjét vasárnap rakta ki: „Szeretem a twittert” – írta a posztjában. Hétfői bejelentése után pedig kitette a techcég alkalmazottainak küldött levelét is:

„Szeretném, ha tudnátok, hogy ez teljes egészében a saját döntésem volt, és vállalom. Nehéz volt ezt meghozni, persze. Imádom ezt a szolgáltatást és a céget… és mindannyiótokat különösen. Nagyon szomorú vagyok… de nagyon boldog is. Nincs olyan sok cég, ami eléri ezt a szintet. És nincs olyan sok alapító, ami a vállalata mellett dönt az egója helyett. Tudom, hogy be fogjuk bizonyítani, hogy ez volt a helyes lépés”

– írta a levélben. Mint mondta, mélyen bízik abban, hogy Parag – aki egyszerű mérnökként csatlakozott évekkel ezelőtt a vállalathoz – a szívével-lelkével vezeti majd a csapatot. Az átadás-átvételi folyamat végéig, azaz a részvényesek jövő évi üléséig tagja marad a Twitter igazgatóságának, de utána Dorsey távozik onnan is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!