Ezentúl nem látjuk majd, hány dislike-ot kap egy videó a YouTube-on

2021. november 10. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnik a dislike-ok száma a YouTube-videók alól, írja a The Verge. Bár az alkotók továbbra is láthatják majd, hányan nem kedvelik a videóikat, a nézőknek csak a lájkok számát fogja mutatni a rendszer.

A változás elvileg szerdától lép életbe, a YouTube pedig azzal magyarázza a lépést, hogy a kezdő videósok ne legyenek kitéve zaklatásoknak vagy támadásoknak a dislike-okkal. A cég azt szeretné, ha tiszteletteljes lenne a viszony a nézők és az alkotók között.

Márciusban már jelezte is a YouTube, hogy kísérletezik a nemtetszési számok elrejtésével – a tesztek alapján pedig ha nem látták a nézők a dislike-okat, akkor kevesebb negatív megjegyzést tettek a videókra a kommentekben. A videósok egyébként maguktól régóta eltávolíthatják a like-dislike arány megmutatását, ahogyan azt tette például videója alatt Tóth Gabi vagy a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is.

A legtöbb dislike-ot gyűjtő videók között egyébként előkelő helyen szerepelnek a YouTube évösszesítő Rewind videói: a 2018-as kiadás azóta is a leggyűlöltebb videó a platformon. Nem meglepő, hogy a cég még októberben bejelentette: sem idén, sem a jövőben nem lesz több YouTube Rewind.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!