A YouTube nem csinál több évösszegző videót, mert évek óta mindenki gyűlölte őket

2021. október 7. – 20:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután 2020-ban a YouTube a korábbi évekkel ellentétben nem csinált év végi összegző videót, csütörtökön a Tubefilternek azt is megerősítette, hogy úgy ahogy van, elkaszálja az egész sorozatot. Mint írták, a továbbiakban egészen más módon ünneplik majd a platform meghatározó tartalomgyártóit és trendjeit – írja a Verge.

A legnagyobb videómegosztó platform 2010-ben csinált először évösszegző videót, azóta pedig hagyománnyá is vált a dolog, tavaly is csak azért döntöttek az elnapolása mellett, mert a koronavírus-járvány miatt „nem érezték volna helyesnek”, ha megcsinálják a gyűjtést. A döntés hátterében viszont már akkor is sokan a sorozat évek óta tartó őrületes népszerűtlenségét látták, és arról is sokan beszéltek már akkor, hogy ezzel be is fellegzett az egésznek. Ez pedig most tényleg így is lett, a YouTube végleg felhagy a videókkal, és máshova fókuszálja az energiáit, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez alatt pontosan mit kell érteni.

Az mindenesetre biztos, hogy a döntés nem meglepő. A YouTube Rewind tulajdonképpen 2017 óta csak vegetált, abban az évben rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a videó alatt, egyrészt a YouTube tevékenysége miatt, másrészt meg azért, mert a megosztó ügyei miatt először maradt ki a videóból a platform egyik, ha nem a legnagyobb sztárja, PewDiePie. 2018-ban aztán ezt is bőven sikerült alulmúlni egy rettentően kínos videóval, ami egy hét alatt a leggyűlöltebb videó lett a platformon, Justin Bieber Baby című számát taszította le a trónról.

A 2018-as Rewind azóta is őrzi az első helyét, a 2019-es pedig a hatodik a listán, pedig a platform – tanulva az előző évben elkövetett hibáiból – visszatért a sorozat elején is használt, sokkal unalmasabb, de egyben sokkal biztonságosabb top 10-es listához. A top 5-ben a 2018-as Rewind mellett a Baby, két gyerekdal rettentően idegesítő feldolgozása, valamint a Sadak 2 című bollywoodi blockbuster előzetese van még ott. Utóbbi azért, mert a rajongók mások mellett egy ebben szereplő színésznőt is felelőssé tettek egy másik indiai színésznő öngyilkosságáért, és a bojkott részeként az előzetest is megbombázták lefelé mutató hüvelykujjakkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!