Az 5G 2023 végéig eljuthat a lakosság feléhez

2020. december 22. – 08:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az új eszközök miatt egyre nagyobb lesz az 5G iránti igény, emiatt pedig gyorsul majd a technológia terjedése – mondta Mácz Ákos, az 5G-koalíció szakmai vezetője a Magyar Nemzetnek.

A '20-as évek feléig akár több százmilliárd forintot is elérheti majd a hazai 5G-s beruházások értéke itthon. Ez nem csak a lakossági hálózatfejlesztésbe megy, hanem az Ipar 4.0-ba is, azaz például az intelligens közlekedésbe vagy az okosagráriumba.

Az 5G leginkább az iparban hoz majd nagy változásokat, de ahogy egyre többen vesznek 5G-s készülékeket, úgy a lakosság felől is egyre nagyobb lesz az igény a hálózatra.

Gyorsabb, stabilabb internetelérést biztosít, sőt, lehetővé teszi nagyobb adathalmazok küldését is.

A koalíció szerint 2023 végéig a lakosság feléhez eljut az 5G, de területileg először a nagyobb városok és a legforgalmasabb útvonalak lefedése a cél. Reményeik szerint az évtized végére már a lakosság nagy része hozzáfér majd a technológiához.

Eközben megkezdődik a 3G kivezetése is, a tervek szerint 2022 végére, '23 elejére lesz kész. A felszabaduló frekvenciákat újra lehet majd hasznosítani az 5G-re.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!